Mela, wat in het Maltees ‘dus!’ betekent. Het eerste woordje dat ik hier heb geleerd omdat ze dit zo vaak gebruiken, ook gewoon door het Engels door. Dus! Ik ben nu een maand op Malta en het bevalt erg goed. In het volgende stuk ga ik wat laten zien over het land en wat ik hier allemaal doe. 🙂

Een tijd geleden besloten Job en ik om onze minor in het buitenland door te brengen. Samen op avontuur, iets wat we altijd al leuk hebben gevonden. En een avontuur is het zeker, het land is heel anders. Qua cultuur, maar ook landschap, eten en vooral het weer. Het lijkt wel alsof de zomer hier nooit stopt, wat ik trouwens helemaal niet erg vind. Eenmaal aangekomen bij het appartement was het echt geweldig! We wonen in een villa, opgedeeld in verschillende appartementen. Lopen naar de universiteit is 10 minuten en lopen naar het strand 20 minuten, perfect dus! Het strandje hier vlakbij is heel klein, maar wel schattig met een kerkje erboven. 

De eerste week was erg wennen, het is nu al een maand lang elke dag 30 graden. Wij als Nederlanders die elke week wel regen zien zijn dit helemaal niet gewend en we werden er vooral heel sloom van. Misschien was het ook lekker de tijd om uit te rusten, de maanden voor Malta heb ik erg veel gewerkt om hier lekker rustig aan te kunnen doen. Omdat het zo warm was hebben we erg veel in het water gezeten. We hebben een zwembad in de tuin wat heerlijk is (de grootste reden dat we dit appartement wilden) en de zee is echt overal in de buurt omdat Malta zo klein is. Wat direct op viel is dat het zeewater hier enorm helder is en niet koud is. Perfect om te snorkelen, wat mijn favoriete bezigheid hier is geworden!

Voordat de lessen op de universiteit begonnen hebben we 2 weken vrij gehad, dat werden 3 weken omdat niet alleen wij sloom worden van het weer denk ik haha. In deze drie weken hebben we veel op elektrische scooters rond gereden, in totaal wel 500km. Je zou denken, een eiland van 312 vierkante meter heb je zo gezien en dat dacht ik ook, maar toch is er zoveel te zien en vooral; het gaat niet vervelen hier. Zoveel mooie stadjes, kleine dorpjes, kustplekken, grotten en uitzichten, ik heb teveel foto’s gemaakt om ze hier allemaal neer te zetten, maar ik zal mijn favoriete plekjes tot nu toe hieronder neer zetten! 

Blue Grotto

Echt een toeristenpleister, maar ik snap wel waarom. Een aantal grotten en enorme kliffen in het water waar ik naar kon blijven kijken, zo mooi! We zijn met een bootje er naar toe wezen varen omdat je er niet anders kon komen. Afgelopen week hebben we een opblaasbare kayak hier gekocht dus ons volgende plan is zeker om  hier terug te komen maar om dan zelf te gaan varen!

Mdina

Een klein stadje van 4000 jaar oud, op één van de hoogste punten van Malta. Vanaf een afstand was het eigenlijk nog mooier dan echt in het stadje, maar alles hier is gewoon mooi. De entree is één van de scenes van Game of Thrones wat wel erg leuk was, aangezien ik dat helemaal heb gekeken. Toen we binnenkwamen gingen we eerst naar de dungeons, wat ik niet zo’n succes vond. Ik had verwacht dat het een soort ondergrondse stad was, een beetje spannend maar dat is wel grappig. Maar het was echt een en al martelingen nagemaakt, bah. Daarna gingen we de rest van het stadje bekijken, heel klein maar alles zo mooi. Perfecte fotolocatie. 

Coral Lagoon

Dit is wel één van het mooiste natuurverschijnsel op Malta! Een enorm gat in de grond waar zeewater onder zit. Twee jaar geleden zijn we hier ook geweest, maar het was een uur lopen vanaf de bus. Deze keer besloten we om er met onze opblaasbare kayak heen te varen vanaf de bushalte. Veel leuker eigenlijk! De zee was wat wild, vooral met een opblaasbare kayak maar we zijn er gekomen. Door een kleine ingang kon je de grot invaren en het was zo mooi! We hebben hier ook een tijd gesnorkeld, er waren veel kleine kwallen te zien. Er waren een aantal mensen die het maar niks vonden maar zelf vond ik het zo mooi om te zien. Job is nog vanaf boven naar beneden gesprongen, dat vond ik zelf iets te hoog haha. Ook ging onze drone natuurlijk mee, maar dat was nog een beetje spannend. Vanuit de kayak te drone op laten stijgen was al spannend, maar toen we door de grot heen vlogen verloor die bereik en vloog die heel hard op de rosten af. Ik denk dat het 3 cm scheelde of onze drone lag in de zee. Wel leuk filmpje uiteindelijk, ook wat waard haha. 

Gozo

Na twee weken op Malta zijn we een weekendje naar Gozo geweest, een van de eilanden boven Malta. We hoorden al van andere mensen dat ze Gozo allemaal zo relaxed en mooi vinden, maar dat was zeker waar! Alles aan Gozo was zo relaxed, het leek wel of er geen regels waren maar dat iedereen lekker zijn eigen ding doet, en dat werkt goed! De eerste dag hebben we alle highlights gezien met de rode Hop on Hop off bus. Eigenlijk vonden we dit iets te toeristisch, meestal gaan we liever er zelf op uit met een scooter of fiets. Maar dit was toch wel handig om snel het hele eiland te zien. En handig was het ook zeker, we hebben in één dag zoveel mooie plekken gezien. 

De tweede dag zijn we wezen duiken in de Blue Hole. Dit is net als de Coral Lagoon een gat die uitkomt in de zee. Daar heb ik helaas geen foto van gemaakt, maar wat was het mooi onderwater! Het water is zo ontzettend helder hier dat ik soms een beetje hoogtevrees kreeg van hoe diep je kon kijken, echt meters diep. Zelf zijn we tot 18 meter diep geweest wat heel tof was. We zijn door een grot heen gedoken, hebben de Azure Window op de bodem van de zee gezien, heel veel vissen en onderwater kliffen. Hier hebben we ook een filmpje van gemaakt die te zien is op onze Insta!

Valletta

De hoofdstad van Malta: Valletta. Deze stad is heel anders dan wat ik in Rotterdam gewend ben, hier zijn alleen maar oude gebouwen, havens, forten en straatjes, zo mooi! De cultuur is hier heel goed te zien en je kan er wel uren rond blijven lopen met wat er allemaal te zien is. 

Nu tijd voor lessen

Aankomende week hebben we als het goed is wél lessen. Ben benieuwd of dat ook echt zo is, maar we moeten een keer beginnen! Hierdoor hebben we wat minder tijd om leuke dingen te doen helaas, maar we zijn hier ook met een reden natuurlijk. 🙂 Volgend weekend gaan we naar de Blue Lagoon wat ook heel mooi is. En we zijn lid geworden van een internationale studentenvereniging die veel feestjes en activiteiten organiseert. Afgelopen weekend waren we op een boatparty wat heel grappig was. Leuke manier om mensen te leren kennen hier! 

Naast de hoogtepunten van hierboven hebben we nog veel meer mooie plekjes gezien, soms per ongeluk en soms een hele kleine spot, maar wel een moeite waard. Hieronder nog een aantal foto’s!

Als je nóg meer foto’s wilt zien van Malta, op onze Instagram posten wij elke dag een foto! 

[TheChamp-FB-Comments]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *